Uncategorized6-υδραυλικά-προβλήματα-της-κουζίνας

6 υδραυλικά προβλήματα της κουζίνας

Η κουζίνα είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη κάθε σπιτιού. Όμως, μερικές φορές μπορεί να αντιμετωπίσουμε υδραυλικά προβλήματα. Παρακάτω βρίσκονται 6 υδραυλικά προβλήματα της κουζίνας που είναι πολυ πιθανό να αντιμετωπίσετε κάποια στιγμή.  Ειδικά, ο νεροχύτης της κουζίνας είναι ένα πράγμα που οι περισσότεροι από εμάς δεν θα χρειαστεί να ασχοληθούμε περισσότερες από μία ή δύο φορές κατά τη διάρκεια της ζωής των σπιτιών μας.

Πριν βγείτε έξω και αγοράσετε ανταλλακτικά για τον νεροχύτη της κουζίνας, καλό είναι να βεβαιωθείτε για την έκταση του προβλήματος και τις λύσεις. Εκτός αν ανακαινίζετε την κουζίνα ή σκοπεύετε να αποκτήσετε νέο νεροχύτη, καλό είναι να ερευνήσετε οικονομικές λύσεις για τα υδραυλικά προβλήματα. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται όταν πρόκειται να καλέσουν υδραυλικό για επιδιόρθωση βλάβης στο σπίτι τους. Οι Αποφράξεις Νίκαια μπορούν να σας εξυπηρετήσουν άμεσα, αποτελεσματικά και με τις κααλύτερες τιμές της αγοράς στην ευρύτερη περιοχή της Νίκαιας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε πρέπει να καλέσετε έναν επαγγελματία και πότε να καταπιαστείτε και να επισκευάσετε μόνοι σας τα υδραυλικά της κουζίνας. Είτε ασχολείστε με πλυντήριο πιάτων ή νεροχύτες, οποιοδήποτε από αυτά τα κοινά προβλήματα μπορεί να σας προκαλέσει σοβαρό εκνευρισμό και να σας κοστίσει ακριβά.

 

1. Βουλωμένοι σωλήνες

Αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα απόφραξης που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα σπίτι. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό με τους νεροχύτες της κουζίνας λόγω της συσσώρευσης υπολειμμάτων φαγητού που μπορούν να προκαλέσουν δυσάρεστες μυρωδιές και να φράξουν τους σωλήνες. Υπάρχουν μερικές διαφορετικές τακτικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν προσπαθείτε να αποφράξετε σωλήνες. Πρέπει πρώτα να προσπαθήσετε να φτάσετε κάτω και να δείτε αν μπορείτε να εντοπίσετε την απόφραξη. Μερικές φορές η λύση σ’ αυτό το πρόβλημα είναι απλώς να τραβήξετε προς τα έξω ό,τι προκαλεί την απόφραξη.

Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα χημικό προϊόν που έχει σχεδιαστεί για να διαλύσει την απόφραξη. Αυτά μπορούν να λειτουργήσουν πολύ καλά σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά δεν τα καταφέρνουν πάντα. Αυτό μπορεί να γίνει συνετό να χρησιμοποιήσετε ένα έμβολο και απλά να τραβήξετε τα απορρίματα. Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, απευθυνθείτε σε έναν υδραυλικό των Αποφράξεων Νίκαια.

 

2.Βουλωμένες βρύσες

Εάν ο ρυθμός του νερού που κυλά από τη βρύση σας έχει επιβραδυνθεί, τότε μπορεί να έχετε βουλωμένη βρύση. Αυτό είναι κάτι που πολλοί από εμάς αγνοούμε ή απλά δεν ξέρουμε πως να αντιμετωπίσουμε. Για να διαπιστώσετε εάν η βρύση σας είναι βουλωμένη ή όχι, πρέπει να ξεβιδώσετε το άκρο της. Έπειτα, να τραβήξετε το φίλτρο για να δείτε εάν υπάρχει κάτι που εμποδίζει τη ροή του νερού. Τα άλατα επίσει μπορεί να προκαλέσουν τέτοιο πρόβλημα σε περιοχές που υπάρχει υψηλή περιεκτικότητα αλάτων στο νερό.  Επίσης, αυτό μπορεί να συμβεί όταν χρησιμοποιείτε ένα νεροχύτη μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και υπάρχει συσσώρευση αλάτων στους σωλήνες. Πριν καλέσετε έναν επαγγελματία, καλό είναι να κάνετε έναν έλεγχο.

 

3. Διαρροή από τη βρύση

Αυτό μπορεί να έχει σχέση με τη ροή του νερού. Πρέπει πρώτα να ελέγξετε τη λαβή για να βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν στάζει συνεχώς και δεν καταλήγει κάτω από τον νεροχύτη. Είναι σημαντικό να προσπαθήσετε πρώτα να σφίξετε τη βρύση για να αποφύγετε τη σπατάλη νερού και στη συνέχεια να καλέσετε υδραυλικο. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται να αντικαταστήσουμε τη βρύση.

 

4. Διαρροές κάτω από το νεροχύτη

Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα σωλήνα που έχει διαρροή. Αυτή είναι απλώς η περιοχή ακριβώς κάτω από τον νεροχύτη όπου το νερό υποτίθεται ότι ρέει στα υδραυλικά. Μπορεί να υπάρχει απλά μια κακή σύνδεση ή να μην ήταν σφραγισμένη σωστά. Αυτό δεν είναι δύσκολη ή ακριβή εργασία και η αντικατάσταση της είναι εύκολη υπόθεση για εμάς.

Μερικές φορές μια διαρροή κάτω από το νεροχύτη είναι μεγάλη και προφανής, αλλά άλλες φορές είναι ύπουλη και δύσκολο να εντοπιστεί. Είτε χρειάζεστε βοήθεια για να καταλάβετε από πού προέρχεται είτε απλώς θέλετε να σταματήσει να προκαλεί προβλήματα, το να απευθυνθείτε σε έναν από τους υδραυλικούς μας είναι η λύση. Διαρροές κάτω από το νεροχύτη μπορεί να προέρχονται είτε από τις σωληνώσεις του σπιτιού είτε από τις σωληνώσεις του νεροχύτη που μπορεί να έχουν αποφραχθεί. Επίσης, οι σωλήνες του πλυντηρίου πιάτων ή το βούλωμα της βρύσης μπορεί να προκαλούν πρόβλημα.

 

5. Ζητήματα λειτουργίας του πλυντηρίου πιάτων

Πολλά προβλήματα στις σωληνώσεις πλυντηρίου πιάτων προκύπτουν από εσφαλμένη τεχνική εγκατάστασης. Για παράδειγμα. εάν ο σωλήνας έχει εγκατασταθεί χωρίς υψηλό βρόγχο, το πλυντήριο πιάτων μπορεί να μην να στραγγίζει σωστά όταν είναι σε λειτουργία. Εάν η σύνδεση μεταξύ των σωληνώσεων του πλυντηρίου πιάτων και του νεροχύτη γίνεται σε λάθος πλευρά, τότε τα νερά μπορεί να διαρρέουν μετά από κάθε πλύση του πλυντηρίου.

Εκτός από αυτά τα προβλήματα εγκατάστασης, τα πλυντήρια πιάτων μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα υδραυλικών συστημάτων όταν ένα μηχανικό τμήμα όπως μια βαλβίδα είναι ελαττωματικό ή φτάσει στο τέλος της διάρκειας ζωής του.

 

6. Χαμηλή πίεση νερού

Έχετε ποτέ αρχίσει το πλύσιμο των πιάτων σας και στη μέση και η κανονική ροή του νερού μειώνεται σταδιακά σε σταγόνες; Καλό είναι πρώτα να κάνετε έναν γρήγορο έλεγχο στις άλλες βρύσες του σπιτιού. Αν η ροή του νερού στα υπόλοιπα σημεία του σπιτιού είναι μια χαρά τότε υπάρχει πρόβλημα μαε τη βρύση. Η αιτία της χαμηλής πίεσης νερού θα μπορούσε να είναι ένας βουλωμένος σωλήνας και πάλι. Αυτό συμβαίνει σε περιοχές με νερό που είναι πλούσιο σε μέταλλα, όπως το ασβέστιο, και άλατα.

Είναι συνηθισμένο το ασβέστιο και η λάσπη να συσσωρεύονται και να φράζουν τους σωλήνες, μειώνοντας έτσι τη ροή του νερού μέσω ενός στενότερου περάσματος. Ένας φθηνός και απλός τρόπος αντιμετώπισης αυτού του υδραυλικού προβλήματος είναι να ξεβιδώσετε τον αερισμό και να τον καθαρίσετε με ξύδι. Η όξινη ουσία όπως το ξύδι διαλύει αποτελεσματικά το ασβέστιο και τα άλατα. Εάν ολόκληρο το σπίτι σας αντιμετωπίζει χαμηλή πίεση νερού, ενώ οι διπλανοί γείτονές σας όχι, κάνετε έλεγχο. Ίσως χρειαστεί να ελέγξετε τους σωλήνες του σπιτιού για τυχόν διαρροή.

 

Αυτά είναι τα 6 υδραυλικά προβλήματα της κουζίνας που συμβαίνουν συχνά. Μπορεί να είναι δύσκολα για εσάς, εφόσον είστε αρχάριοι, αλλά μην ανησυχείτε. Οι υδραυλικοί της εταιρίας μας αντιμετωπίζουν συχνά τέτοιες περιπτώσεις. Για τη διάγνωση και την επιδιόρθωση συχνών ή λιγότερο συνηθισμένων υδραυλικών προβλημάτων, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τις Αποφράξεις Νίκαιας, ανά πάσα στιγμή, μέρα ή νύχτα. Μπορούμε να παρέχουμε τακτικές και έκτακτες υπηρεσίες για οποιοδήποτε πρόβλημα υδραυλικών που αντιμετωπίζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment